Skip to Content

CMS

Drupal hétvége - 2013

2013.11.16. 10:00
Europe/Budapest
drupal_hetvege_dhu_banner_v2-01.png

2013-ban a hazai Drupal közösség legaktívabb tagjai ismét dolgoznak a közösségért és megszervezik a hagyományos szakmai rendezvényt.

Köszönet nekik.

Részletek a rendezvény honlapján.

http://drupal.hu/konferencia/2013

A Drupal lehetőségei az iskolai internetes megjelenés segítésében 1.

drupalaqua.png

Iskolák megjelenése az internetes világban
Korábbi bejegyzésemben egy intézményi önértékelés kapcsán kiderült, hogy mennyire fontos lenne, ha egy iskola aktívvá tenné webes megjelenését, az iskola használó és szakmai közvélemény minél nagyobb rétege számára biztosítana naprakész információkat és szakmai tartalmat, lehetővé tenne interaktív kommunikációs lehetőségeket. Amennyiben ennél is tovább kívánna lépni, akkor a legfontosabb csoport, a gyerekek számára biztosíthat tanítási órán és iskolán kívüli, kitágított tudásszerzési teret, lehetőséget adva nekik az online együttműködésen alapuló tanulás minél több formájának gyakorlására.
Az egyszerű, könnyen frissíthető iskolai weboldal, a szakmai fejlesztő lehetőségeket adó pedagógiai kommunikációs platform, vagy az összetett tartalommenedzsment és kollaborációs lehetőségeket biztosító tanulási környezet közt nagy különbségek vannak, mind célban, mind pedig célközönségben. Egy közös vonásuk azonban van: mindegyik megvalósítható az univerzális, szinte minden webes feladat megoldására alkalmas tartalomkezelő rendszerrel a Drupal-lal.

Oktatás-Informatikai Konferencia

2012.02.03. 09:00
2012.02.04. 15:00
Europe/Budapest
okt_inf.jpeg

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Neveléstudományi Intézetének lelkes szakemberei a negyedik alkalommal szervezik meg, az oktatás és informatika közös területét érintő - már hagyományosnak tekinthető - konferenciájukat.

Helyszín:
ELTE Pedagogikum Központ - ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Budapest, Kazinczy utca 23-27.

Időpont:
2012. február 3-4.

Drupal Hétvége 2011

2011.11.26. 10:00
Europe/Budapest
drupal.jpg

A Drupal CMS körül szerveződött szakmai közösség hagyományos éves rendezvénye.
Részletek a Drupal oldalon.

Kilenc éves a Drupal

 
Ma ünnepli kilencedik születésnapját a - honapunkat is működtető - Drupal tartalomkezelő rendszer (CMS).
Kapcsolódó hír a Drupal közösségi oldalon.

Tartalom átvétel