Skip to Content

digitális bennszülöttek

Digitális nemzedék konferencia - 2015

2015.03.21. 10:00
Europe/Budapest

Digitális nemzedék konferencia negyedik alkalommal.

Digitális nemzedék konferencia 2015

 

Digitális nemzedék konferencia 2013

2013.03.02. 10:00
2013.03.02. 18:15
Europe/Budapest

"Az elmúlt években számos szakmai diskurzus indult a digitális generációk oktatásának és nevelésének témaköréhez kapcsolódóan. A „Digitális nemzedék konferencia” egy olyan szakmai konferenciasorozat, amely pedagógusok, oktatáskutatók, nevelésszociológusok, pszichológusok, szociális szakemberek, szülők és leendő tanárok párbeszédére teremt lehetőséget, amely párbeszéd keretében azonosítjuk azokat a jelenségeket, amelyek az általunk tanított és nevelt digitális generációra igazak. A különböző digitális generációkat leíró elméletek egy része meginogni látszik, mások új kategóriákkal bővítik a már kialakult csoportosításokat, de abban mindenki egyetért, hogy a digitális generációkat a korábbiaktól eltérő módszerekkel, más tanári attitűddel, szemléletváltással kell tanítani és nevelni.
A tavalyi konferencia egy sorozat első része volt, így bízunk abban, hogy 2013-ban ismét sokak számára tudunk értékes elméleti előadásokat és gyakorlati bemutatókat, műhelyeket kínálni."

Forrás:
www.digitalisnemzedek.hu

A digitális bennszülött beszól

A TEDxYouth@Budapest rendezvény honlapján sok-sok előadást találhatunk, amit tehetséges fiatalok tartanak.
Az alábbi videót is itt találhatjuk, nekem nagyon tetszett.
A fenti címet adnám neki.

Digitális Nemzedék Konferencia

2012.02.11. 10:00
Europe/Budapest

Az

  • ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Iskolapedagógiai Központ, Információs Társadalom Oktató- és Kutatócsoport
  • Magyartanárok Országos Egyesülete
  • Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete

2012. február 11-én, megrendezi a

Digitális Nemzedék Konferenciát

Helyszín: ELTE PPK, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.

Netgeneráció tanulása

Az elmúlt hetekben több olyan rendezvényen is voltam, ahol vészharangot kongattak a hagyományos iskolapedagógia felett, konkrétan felhívva a figyelmet netgeneráció, a digitális bennszülöttek merőben új, a hagyományos iskolarendszerbe be nem illeszthető tanulási szokásaival kapcsolatban.
A XI. eLearning fórumon, két előadás is foglalkozott a jelenséggel. Ollé János, Online tanulási környezetek címmel és kapcsán beszélt arról, hogy a hagyományos iskolarendszer hogyan viszonyul a legújabb eLearning és Web 2.0-val jellemzett lehetőségekhez. Fodorné Tóth Krisztina pedig Tanár a hálózati tanulásban – változó tanárszerepek , című előadásában már a gyerekek tanulási szokásainak változásainak kapcsán, konkrétan a pedagógusok szerepének megváltozását sürgette.
Az Innovatív Tanárok Fóruma rendezvénynek pedig egyik legfontosabb témája volt, az internetes közösségi lehetőségek oktatásban való a használhatósága. A díjazott pedagógiai innovációk díjazottjai közt szép számmal találtunk olyanokat, akik valamely Web 2.0 alkalmazás oktatási felhasználását mutatták be. A fődíjat egy olyan kolléganő kapta, aki Golding: Legyek ura c. regényének feldolgozását kezdte el a Facebook-on.
Sokan teszik fel a kérdést, hogy a netgeneráció tagjai miért tanulnak másképp, vagy miért akarnak másképp tanulni, mint a korábbi nemzedékek tagjai. Egyáltalán másként tanulnak? Vagy csupán a környezetük változott meg jelentősebben?

Tartalom átvétel