Skip to Content

közösségi oldalak

Biztonságos Internet Nap 2011.

Ma van a Biztonságos Internet Nap 2011.
A mozgalom magyar honlapját érdemes legalább ma, de a későbbiekben is megmutatni a folyamatosan "neten lógó" generáció tagjainak.

Netgeneráció tanulása

Az elmúlt hetekben több olyan rendezvényen is voltam, ahol vészharangot kongattak a hagyományos iskolapedagógia felett, konkrétan felhívva a figyelmet netgeneráció, a digitális bennszülöttek merőben új, a hagyományos iskolarendszerbe be nem illeszthető tanulási szokásaival kapcsolatban.
A XI. eLearning fórumon, két előadás is foglalkozott a jelenséggel. Ollé János, Online tanulási környezetek címmel és kapcsán beszélt arról, hogy a hagyományos iskolarendszer hogyan viszonyul a legújabb eLearning és Web 2.0-val jellemzett lehetőségekhez. Fodorné Tóth Krisztina pedig Tanár a hálózati tanulásban – változó tanárszerepek , című előadásában már a gyerekek tanulási szokásainak változásainak kapcsán, konkrétan a pedagógusok szerepének megváltozását sürgette.
Az Innovatív Tanárok Fóruma rendezvénynek pedig egyik legfontosabb témája volt, az internetes közösségi lehetőségek oktatásban való a használhatósága. A díjazott pedagógiai innovációk díjazottjai közt szép számmal találtunk olyanokat, akik valamely Web 2.0 alkalmazás oktatási felhasználását mutatták be. A fődíjat egy olyan kolléganő kapta, aki Golding: Legyek ura c. regényének feldolgozását kezdte el a Facebook-on.
Sokan teszik fel a kérdést, hogy a netgeneráció tagjai miért tanulnak másképp, vagy miért akarnak másképp tanulni, mint a korábbi nemzedékek tagjai. Egyáltalán másként tanulnak? Vagy csupán a környezetük változott meg jelentősebben?

Tartalom átvétel