Skip to Content

tartalomkezelő rendszer

A Drupal lehetőségei egy szakmai közösségi honlap létrehozásában

drupal.jpg

A Drupal tartalomkezelő rendszer lehetőségeit bemutató sorozat első és második részeiben egy képzeletbeli iskolai honlap építésébe fogtunk, majd legutóbbi részében a képzeletbeli fejlesztési folyamat két irányú folytathatóságát vázoltam fel.
A kezdeményezett szavazás a referencia intézményi honlap fejlesztési irányt választotta, mely szerint az iskola honlapja alakuljon át referencia intézményi tevékenységet segítő oldallá. A referencia intézményi honlap a pedagógusok hálózati tanulását lehetővé tevő platform, más iskolák pedagógusai számára rendszeresen szakmai tartalmat oszt meg, segédanyagokat közvetít, információt nyújt, lehetőséget ad a pedagógiai fejlesztésekkel kapcsolatos kommunikációra és együttműködésre.

A Drupal lehetőségei az iskolai internetes megjelenés segítésében 1.

drupalaqua.png

Iskolák megjelenése az internetes világban
Korábbi bejegyzésemben egy intézményi önértékelés kapcsán kiderült, hogy mennyire fontos lenne, ha egy iskola aktívvá tenné webes megjelenését, az iskola használó és szakmai közvélemény minél nagyobb rétege számára biztosítana naprakész információkat és szakmai tartalmat, lehetővé tenne interaktív kommunikációs lehetőségeket. Amennyiben ennél is tovább kívánna lépni, akkor a legfontosabb csoport, a gyerekek számára biztosíthat tanítási órán és iskolán kívüli, kitágított tudásszerzési teret, lehetőséget adva nekik az online együttműködésen alapuló tanulás minél több formájának gyakorlására.
Az egyszerű, könnyen frissíthető iskolai weboldal, a szakmai fejlesztő lehetőségeket adó pedagógiai kommunikációs platform, vagy az összetett tartalommenedzsment és kollaborációs lehetőségeket biztosító tanulási környezet közt nagy különbségek vannak, mind célban, mind pedig célközönségben. Egy közös vonásuk azonban van: mindegyik megvalósítható az univerzális, szinte minden webes feladat megoldására alkalmas tartalomkezelő rendszerrel a Drupal-lal.

Kilenc éves a Drupal

 
Ma ünnepli kilencedik születésnapját a - honapunkat is működtető - Drupal tartalomkezelő rendszer (CMS).
Kapcsolódó hír a Drupal közösségi oldalon.

Tartalom átvétel