Skip to Content

weblap

A Drupal lehetőségei az iskolai internetes megjelenés segítésében 3.

powered.png

Lépjünk tovább a fejlesztésben
Az utóbbi alkalommal, egy könnyen és gyorsan aktualizálható iskolai weboldal összeállításába kezdtünk, Drupal tartalomkezelő rendszerre alapozva. Ahhoz, hogy az alapfilozófiájából eredő közösségépítő lehetőségeket és az interaktivitást segítő funkciókat ne használjuk, egy kicsit vissza kellett venni a Drupal tudásából. Egyelőre tehát iskolai oldalunk egyszerűen frissíthető, egyirányú információfolyamot tud közvetíteni az iskolahasználók és partnerek felé. Az oldalra két felhasználó tud bejelentkezni és tartalmat feltölteni, az oldal adminisztrátora és egy szerkesztő.
Az oldalt mintaképpen létrehoztam a http://iskolaoldal.neobase.hu címen, amit bárki meglátogathat és a későbbiekben kipróbálhat.

A Drupal lehetőségei az iskolai internetes megjelenés segítésében 2.

A Drupal felépítése, a mag és a kiegészítő modulok
Azért vállalkozom jelen, és az ezt követő néhány bejegyzés megírására, hogy az iskolai webes megjelenések kapcsán a tartalomkezelő rendszerek - főleg a Drupal - előnyeit megpróbáljam elmagyarázni. Az előzőekben már meséltem a TKR (CMS) rendszerekről és a Drupalról, most nézzük meg, milyen lehetőségeket tud biztosítani a Drupal, egy egyszerű, napi frissítési igényű iskolai honlap létrehozásához.

Kell egy weblap!

Kell egy weblap?
Kell egy weblap!
De hogyan kezdjünk hozzá? Szerezzünk egy szerkesztő szoftvert és nosza!
Igen, igen, de ... ?

A bizonytalan kérdésre biztos válaszokat kaphatunk Palócz István (PP) és Kulcsár Zsolt (Kulcsi) legújabb, konnektivista szemléletű e-learning kurzusán.

Tartalom átvétel